اهمیت خودشناسی - سه دلیل که چرا خودشناسی اهمیت دارد؟

 

اهمیت خودشناسی -سه  دلیل که چرا خودشناسی اهمیت دارد؟

 

۱. خودآگاهی قوی‌ترین پیش‌بینی‌کننده موفقیت است.

 

مطالعه‌ای که توسط یک شرکت مشاوره سازمانی به نام Green Peak Partners و دانشگاه Cornell انجام شد، ۷۲ مدیر اجرایی در شرکت‌های خصوصی و دولتی را بررسی کرد و نشان داد که «نمره بالای خودآگاهی، قوی‌ترین عامل پیش‌بینی‌کننده موفقیت کلی است.» اگرچه تجربه، اعتماد به نفس، توانایی در تصمیم‌گیری‌های دشوار و سایر مهارت‌های به‌اصطلاح «سخت» اهمیت دارند، اما پژوهشگران نتیجه گرفتند که خود شناسی، عامل متمایزکننده اصلی در موفق‌ترین رهبران است. «مدیرانی که بیشترین احتمال را دارند که نتایج مالی خوبی ارائه دهند، در واقع کسانی هستند که خودآگاهی بالایی دارند و در کار با افراد و تیم‌ها بسیار توانمند هستند.» خودشناسی ما را برای کار مؤثر با دیگران آماده می‌کند و به نتایج مثبت منتهی می‌شود.

 

۲. خودشناسی به شما کمک می‌کند بدانید کجا تمرکز کنید.

 

 

اگر به گذشته برگردیم، احتمالاً در دوران جوانی، درک روشن‌تری از علایق و اهداف زندگی‌تان داشتید. اما با گذشت زمان و اضافه شدن پیچیدگی‌هایی مانند تجربه کاری، زندگی خانوادگی و افزایش مسئولیت‌ها، احتمالاً آن وضوح ذهنی را از دست داده‌اید. وقتی مدام به آنچه «باید» انجام دهیم پاسخ می‌دهیم، به نظر می‌رسد دیگر مجالی برای شناخت آنچه واقعاً می‌خواهیم وجود ندارد. زمانی که خود را متعهد به خودآگاهی می‌کنیم، در واقع تلاش می‌کنیم با خواسته‌های درونی‌مان در ارتباط بمانیم. ما نقاط قوت و ضعف خود را می‌شناسیم، که این به ما کمک می‌کند بدانیم کجا باید برای رشد خود تمرکز کنیم. ممکن است احساس کنیم این کار خودخواهانه یا خودمحور است، اما در واقع کسانی که بر آنها تأثیر می‌گذاریم، زمانی بیشترین بهره را از ما می‌برند که ما خودمان را خوب بشناسیم و از نقاط قوتمان استفاده کنیم.

 

۳. خودشناسی شما را کمتر خودمحور می‌کند.

 

 

شاید غیرمنطقی به نظر برسد، اما هرچه خودآگاه‌تر شویم، در واقع کمتر خودمحور می‌شویم. وقتی خودآگاه هستیم، ارتباط بیشتری با نحوه تعامل‌مان با دیگران و نحوه‌ای که دیگران ما را تجربه می‌کنند داریم. می‌دانیم چه زمانی تحت فشار هستیم و احتمال بیشتری دارد که پیش از گفتن یک حرف نیش‌دار یا پاسخ تند، خودمان را کنترل کنیم. هرچه بیشتر خودآگاه باشیم، بیشتر با احساسات خود هماهنگ خواهیم بود و متوجه خواهیم شد که چگونه این احساسات بر اعمال‌مان تأثیر می‌گذارند. ما متوجه تأثیر خود بر دیگران می‌شویم و آگاهانه‌تر تصمیم می‌گیریم که چگونه محترمانه رفتار کنیم. وقتی خودآگاهی نداریم، نشانه‌های اجتماعی‌ای که نشان می‌دهند دیگران از ما ناراحت یا دلگیر هستند را از دست می‌دهیم. خودآگاهی بیشتر به ما کمک می‌کند بفهمیم دیگران چگونه ما را تجربه می‌کنند، و در نتیجه می‌توانیم سبک رفتاری‌ خود را با آنها تطبیق دهیم، به جای اینکه از آن‌ها بخواهیم با ما سازگار شوند. خودشناسی یک سرمایه ضروری برای زندگی کردن با اطمینان نسبت به هدف زندگی‌تان است. زمانی که درک روشنی از اینکه چه کسی هستید، چه ارزش‌هایی دارید و به چه چیزهایی امید دارید داورید — و در کنار آن، از احساسات و نیازهای خود نیز آگاه هستید — ارتباط شما با دیگران با صداقت و آسیب‌پذیری سالمی همراه خواهد بود که تأثیرگذار و الهام‌بخش است.